Workshop 'Vinden en gevonden worden'

Profileren en solliciteren via social media

  • Waarom social media?
  • Opdrachten en tips
  • Het (bijna) perfecte LinkedIn Profiel
  • Pinterest, Facebook en Instagram
  • Ca. 3 uur
  • Geschikt voor iedereen die op zoek is naar werk, met een computer en internet overweg kan en hier ook nog plezier in heeft

Over deze workshop

Tijdens deze workshop (ca. 3 uur) laten we je zien en zelf ervaren waarom en hoe je social media in kunt zetten bij het zoeken van een baan. Je zult erachter komen dat social media veel meer gaat over gevonden worden, dan over vinden. We richten ons met name op LinkedIn – hoe ziet een goed en vindbaar profiel eruit? Hoe word ik beter en eerder gevonden? En kijken kort naar hoe we bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Pinterest in kunnen zetten.


Dit doen we aan de hand van voorbeelden, afbeeldingen, filmpjes en opdrachten. Ook zullen met regelmaat handige tips voorbij komen. Na het volgen van deze workshop kun je meteen aan de slag met het maken of aanpassen van het (bijna) perfecte LinkedIn profiel. Je raakt geïnspireerd om (op creatieve wijze) social media voor jou te laten werken. En je bent je bewust van je online aanwezigheid en vindbaarheid.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Iedereen die met een computer en internet overweg kan en hier ook enig plezier aan beleeft, kan deelnemen. Je hoeft om deel te nemen niet aangemeld te zijn bij social media zoals LinkedIn en Facebook. Dit mag natuurlijk wel.


Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Daniëlle van de Werken, Sisters at Work