Werken met plezier

Wat is loopbaanbegeleiding?

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. Dan is het wel zo fijn als je die tijd als prettig ervaart. Soms spelen er dingen waardoor je minder plezier in het werk hebt. Je blijft voor je gevoel erin hangen, terwijl je op hetzelfde moment de ambitie hebt om vooruit te komen. een te hoge werkdruk kan hieraan bijvoorbeeld ten grondslag liggen. 


Een loopbaanbegeleider helpt je om je capaciteiten, wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Zo kom je erachter wat het beste bij je past en hoe en waar jij het beste tot je recht komt.

Ben Pranger Personeelsadvies en loopbaanbegeleiding

We begeleiden je met als doel om weer meer plezier in je werk te krijgen. Dat kan je huidige baan zijn, maar ook het roer volledig omgooien is een optie. Dit verschilt per persoon. Wat zijn je dromen, wat zijn je capaciteiten? We halen eruit wat erin zit en proberen de vinger op de zere plek te leggen. Soms is het voldoende om een aantal keren te klankborden om zelf tot inzichten te komen. In andere gevallen kan bijvoorbeeld een beroepskeuzetest worden ingezet.

Els, 35 jaar

“Toen ik vijf jaar geleden bij mijn werkgever in dienst trad, was ik volop gemotiveerd. De baan sloot perfect aan bij mijn opleiding, de arbeidsvoorwaarden waren geweldig en de collega’s behulpzaam en vriendelijk. Ik ging er vol voor, maakte lange dagen en genoot met volle teugen. Maar na drie jaar ging ik met steeds meer tegenzin naar mijn werk. De collega’s waren nog steeds even leuk, de arbeidsvoorwaarden even goed; toch had ik het gevoel dat ik iets miste. Ik kon me steeds slechter motiveren om ’s ochtends mijn bed uit te komen en keek op maandagochtend al uit naar het volgende weekend.

 

In overleg met mijn werkgever ben ik met Ben gaan praten. Toen bleek al snel dat het gebrek aan uitdaging het probleem was. Wat in het begin met deze baan nog allemaal nieuw en leerzaam was, was inmiddels gesneden koek geworden. Ik wilde me verder ontwikkelen en had het idee op mijn huidige werkplek geen stap verder te komen. Op advies van Ben en in overleg met mijn werkgever ben ik naast mijn werk een managementcursus gaan volgen. Ik ben nog altijd bij dezelfde werkgever in dienst, maar in een andere functie. Als leidinggevende van vijf medewerkers, heb ik volop uitdaging. Het is soms best zwaar en nog steeds geniet ik van de weekenden, maar op zondagavond ben ik altijd blij dat ik maandag weer aan de slag kan.”