Een baan vinden via Social Media

Profileren en solliciteren via social media

  • Waarom social media?
  • Opdrachten en tips
  • Het (bijna) perfecte LinkedIn Profiel
  • Pinterest, Facebook en Instagram
  • Geschikt voor iedereen die op zoek is naar werk, met een computer en internet overweg kan en hier ook nog plezier in heeft

Persoonlijke begeleiding

Gedurende een sessie van ca. 3 uur laten we je zien en zelf ervaren waarom en hoe je social media in kunt zetten bij het zoeken van een baan. Je zult erachter komen dat social media veel meer gaat over gevonden worden, dan over vinden. We richten ons met name op LinkedIn – hoe ziet een goed en vindbaar profiel eruit? Hoe word ik beter en eerder gevonden? En kijken kort naar hoe we bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Pinterest in kunnen zetten.

 

Dit doen we aan de hand van voorbeelden, afbeeldingen, filmpjes en opdrachten. Ook zullen met regelmaat handige tips voorbij komen. Na afloop kun je meteen aan de slag met het maken of aanpassen van het (bijna) perfecte LinkedIn profiel. Je raakt geïnspireerd om (op creatieve wijze) social media voor jou te laten werken. En je bent je bewust van je online aanwezigheid en vindbaarheid.

Voor wie?

Iedereen die met een computer en internet overweg kan en hier ook enig plezier aan beleeft, kan hiervoor in aanmerking komen. Je hoeft vooraf niet aangemeld te zijn bij social media zoals LinkedIn en Facebook. Dit mag natuurlijk wel. Overleg eerst even met ons over de mogelijkheden.


Deze begeleiding wordt gerealiseerd in samenwerking met Daniëlle van de Werken, Sisters at Work