Je baan stopt... wat nu?

Wat is outplacement?

In een outplacementtraject krijg je begeleiding in je zoektocht naar een nieuwe baan. Als gevolg van bijvoorbeeld een reorganisatie of faillissement van je werkgever. Een outplacementtraject kan deel uitmaken van een sociaal plan. Het betekent dat jij en je werkgever overeenkomen dat je door een professioneel bureau ondersteund wordt in de volgende stap in je loopbaan (bijvoorbeeld een andere baan of starten als zelfstandig ondernemer). In de meeste gevallen faciliteert de werkgever een dergelijk traject.

Ben Pranger Personeelsadvies en outplacement

Wat zijn jouw wensen? Wat zijn jouw mogelijkheden? Als blijkt dat we wat voor jou kunnen betekenen, maken we samen een plan van aanpak. Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt? Dan gaan we eerst daarmee aan de slag. Moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief of zie je op tegen sollicitatiegesprekken? Samen komen we een heel eind.

Peter, 40 jaar

“Ruim twintig jaar heb ik met plezier gewerkt bij dezelfde werkgever. Iedere ochtend ging ik fluitend naar mijn werk en werkte ik met plezier. Ik was nooit ziek en altijd bereid om over te werken als dat nodig was. Totdat me op een maandagochtend werd verteld dat het bedrijf ging fuseren en dat er voor mij geen plaats meer was. Mijn wereld stortte in. Wat moest ik nu? Ik wilde werken. Ik moest ook blijven werken om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Maar wat kon ik nu eigenlijk? Bij mijn werkgever wist ik alles, kende ik alle processen. En nu… Zou ik weer helemaal opnieuw moeten beginnen? En waar? Ik had nog nooit eerder in mijn leven gesolliciteerd.

 

Mijn werkgever bood me een outplacementtraject aan bij Ben Pranger Personeelsadvies. Al bij het eerste gesprek met Ben was er een klik. Hij wist me het vertrouwen te geven dat er kansen voor mij waren na de fusie. Ik speurde de krant af naar vacatures die me aanspraken. Ben hielp me met het schrijven van een sollicitatiebrief en moedigde me aan als ik de zoveelste afwijzing had ontvangen. En met succes. Inmiddels werk ik alweer twee jaar met veel plezier bij een kleine organisatie bij mij om de hoek. Ik heb het er erg naar mijn zin en het voelt nu al alsof ik hier alweer jaren werk.”